top of page
  • Оксенюк Н.С.

«Якщо ти хочеш Україну добре знати, то треба «Кобзаря» читати»


9 березня відбулось шевченківське свято. У кожного віку свій Шевченко.Велика духовна сила шевченківських творів є невичерпаним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді починаючи ще з дитинства. І саме з нагоди такої визначної події учнями 3-4 класів нашої школи було проведено чудове свято. Ведучою свята була вчитель 3-Б класу Анісімова Галина Анатоліївна

Діти декламували вірші славетного Кобзаря, показували інсценівки з життя Тараса, читали вірші поета, співали пісні на його слова: «Думи мої..», «Зоря моя вечірняя» та інші, та доповнювали свято запальними танцями.

Метою проведення цього свята є пізнання учнями постаті Великого Кобзаря, актуальності його творчості; виховання любові до рідного краю; пробудження національної самосвідомості; патріотичне виховання і розвиток почуття гордості за свій народ та державу. Шевченкова муза – то доля самої України. Упродовж всього життя – з малих літ і доостанку – гріла і спопеляла поета віддана, гаряча любов до знедоленого рідного краю. Нею пройняті кожне слово, кожен рядок його безсмертних творів. Такі свята виховують в учнів почуття патріотизму, національної свідомості, любов до рідної землі.

33 перегляди
bottom of page