top of page
  • Лотвін Л.О.

«Ми – за добро у світі»

Добро – це універсальна мова, завдяки якій люди з різних куточків планети зможуть порозумітися одне з одним. З нагоди святкування Всесвітнього дня доброти у 2-А класі ОЗ «Колківський ліцей» відбулась виховна година «Ми – за добро у світі». Нашою метою стало сформувати в дітей уявлення про добро, розкрити моральний зміст доброти, вчити учнів оцінювати вчинки людей на основі життєвих ситуацій, вміння робити добро; виховувати у дітей чуйне ставлення до людей і всього навколишнього світу; віру у силу добра, бажання творити добро, бути милосердними, співчутливими.

Захід був наповнений цікавими та особливими моментами. Діти і вчителі читали вірші про доброту. Виготовили листівки – розмальовки «Ми – за добро у світі» та пам’ятки для батьків «Плекайте паростки добра». Наші

учні мали можливість підсумувати, які добрі справи вони зробили,

кому допомогли, сказали добрі слова рідним, друзям, підтримали

тих, кому це потрібно – все це знайшло відображення на галявині добрих справ 2-А класу. Також школярики мали змогу прочитата вислови відомих людей про добро, які були розміщені на дереві доброти та долучитися до загальношкільної акції «Скринька добрих справ».

Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати! Посміхніться прохожому, обійміть батьків або друга, зробіть комплімент однокласнику, знайомому, або подаруйте квіти сусідці, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, змайструєте і повісьте на вулиці годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня чи цуценя… І цей список можна продовжувати довго. Адже з кожним таким, простим вчинком комусь краще, а значить – і більше доброти у світі. Тож, творіть добро і ви неодмінно відчуєте вдячність того, хто цього справді потребує!

Вчитель - Калуш Любов Олексіївна

Асистент вчителя- Лавренчук Любов Олександрівна



10 переглядів
bottom of page